Valokuvia

Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.
Kuvassa laulaja Tuuli Pauliina

Äänekoskelaiset jaksavat yrittää.

 

Kyllä Toini Niskaselle täytyy näyttää isoa peukkua. Äänekosken Grand Old Lady – Toini Niskanen jaksaa yrittää. Hän järjestänyt Tansaniaan paljon hyvää, paljon toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Jo 28 vuoden aikana on saatu muun muassa orpojen opiskelijoiden koti ja peltikattoja monen talon päälle, kummilasten toiminnassa on mukana noin 60 lasta, jotka ovat päässet jo koulupolulle, ja lisäksi paljon, paljon muuta – Tansaniassa ymmärretään.

Lions Liitto on myöntänyt Toini Niskaselle valtakunnallisen kunniamaininnan Toini Niskaselle 26.10. Kunniakirjaa oli ojentamassa myös äänekoskelainen Risto Tuulensuu.

Samaan aikaan myös Ky Niskanen viettää 65 – vuotis juhlaa. Ensin Esko oli johtajana ja nyt hänen poikansa Timo. Esko aloitti torin kulmalla ja siitä Säästopankin taloon. Seuraavana nykyisen Kukkakaupan paikalle ja siitä Alkon viereen. Koskikeskukseen muutto on viimeinen kaupan pitopaikka. 65 vuotta on ja matkaa on tullut noin viisisataa metriä. Lyhyet on muuttomatkat Äänekoskella.

Laukaassa saadaan aikaan toisenlaista, siellä uskotaan suomalaiseen iskelmään niin kovasti, että tulossa on kolmipäiväinen musiikki-ilottelu.

Äänekoskelainen Tuuli Piltonen, taiteilijanimeltään Tuuli Pauliina, voisi aloittaa festarikesän juuri Laukaassa, onhan hänen levyttämänsä laulu ”Let the years go by ” laukaalaisen Petri Tuunaisen osaksi säveltämä.

Mukavaa kuuluu myös seudun jazz-harrastuksesta, Suolahdessa harrastetaan nuorisolähtöistä jazzia. Toiveena olisi kuulemma päästä sopimaan Keitele-jazzien kanssa sopivista aikatauluista. Toivottavasti se järjestyy, olisikohan se Keitele-jazzille yhtä uutta loikkaa, harrastus kasvaa.  Keitele Junior Jazz voisi olla aivan kansainvälisestikin oiva jazzinnostus.

Konginkankaalla on aina hyvä tunnelma. Nyt seillä yritetään saada Maneesi-toimintaa käyntiin. Komeat piirustukset odottavat pöydällä myönteistä päätöstä. Hevosurheilu kaipaa tämäntapaista urheilukeskusta, kyllä jo viime kesänä vietetyt Suviseurat näytti kuinka suuret juhlat osataan myös Konginkankaalla järjestää.

Kun talvi menee ohi niin saadaan Tärttämäki-silta avajaiskuntoon jo juhannukseksi. Sinne Tärttämäen huipulle pitäisi saada lepo- ja pysähdyspaikka turisteille. Sieltä näkisi Äänekosken komeat maisemat ja kaksi kehitystä eteenpäin vieneet sillat. Äänekosken luonto on vaikuttavaa.

Siinä on monensorttista yrittäjää, mutta Äänekoski on kasvava teollisuuspaikkakunta siksi se tarvitsee uusia yrittäjiä.

Kuva: Petri Tuunainen

Seppo Närhi
Matti Auranen
Tapio Hamara
Seppo Raatikainen
Seppo Närhi